Cudze chwalicie, swego nie znacie – polskie produkty suplementacji naturalnej

O zbawiennych właściwościach super foods ostatnio bardzo głośno. Stosowanie suplementacji stało się modne, ale przede wszystkim wpływa to pozytywnie na nasze zdrowie. Część osób narzeka, że wydatki przeznaczane na suplementację naturalną strasznie obciążają ich domowy budżet. W tym artykule przedstawimy polskie super foods, których zakup nie będzie dla Was dużym wydatkiem!

Polskie super foods, które spełniają rolę suplementacji naturalnej

Wśród roślin typowych dla naszego klimatu można wyróżnić kilka, które są wyjątkowo bogate w wartości odżywcze i mogą być odpowiednikiem suplementacji naturalnej gotowymi preparatami farmaceutycznymi. Do polskiej super żywności należy zaliczyć dynię, która zdecydowanie powinna pojawiać się w naszym jesienno-zimowym jadłospisie.

dynia w suplementacji naturalnej

Polskim płynnym złotem jest zdecydowanie miód! Cieszmy się produktami pszczelimi i doceniajmy je – bowiem w pyłku pszczelim zawarte jest wszystko, co najlepsze w roślinach. Słodycz miodu można przełamać kwaskowatym smakiem żurawiny. Te drobne, czerwone kuleczki utrzymają w zdrowiu nasz układ pokarmowy i moczowy, a ogromne ilości witaminy C wpłyną pozytywnie na naszą odporność.

żurawina w suplementacji naturalnej

Warto wspomnieć również o zapomnianym w Polsce warzywie, które ostatnimi czasy przeżywa swój renesans. Jarmuż to prawdziwa bomba witaminowa. Warto nauczyć się go odpowiednio przyrządzać, gdyż łatwo nim zastąpić mało odżywczą sałatę. Jarmuż jest bardzo tolerancyjny, jeśli chodzi o temperaturę uprawy – będzie więc idealnym warzywem do uprawy w ogródku lub na tarasie. Jak widać, wystarczy kupić niedrogie nasiona jarmużu, żeby zacząć swoją przygodę z suplementacją naturalną.

jarmuż w suplementacji naturalnej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *